• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/sukur.bilir
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905064988930
  • https://twitter.com/sukurbilir
  • https://www.instagram.com/sukurbilir
Şükür Bilir
sukur@sukurbilir.com
Bilinçaltı Hayatımızı ve Sağlığımızı Nasıl Etkiler
01/12/2015

 

Ne kadar anlatıp dursak da derinliği bitmeyen bir konu bilinçaltı.. Daha önceki sayıda bilinçaltının saniyede 3 milyon birim bilgi depoladığını ve bu bilgilerle de bilincimizi oluşturduğundan bahsetmiştik. Bilincimizde oluşan bu düşünceler ve inanç kalıpları karakterimizi ve hayatımızı şekillendirir. Hatta enerji salınımıyla vücudumuzu, sağlığımızı etkiler. Anne karnından itibaren algıladığımız ve 6 yaşına kadar gördüğümüz, duyduğumuz, yaşadığımız tüm deneyimler sonucu, kök inanç dediğimiz inanç kalıplarımız oluşur ve artık her şey bu inanç kalıplarına göre şekillenir. Bundan sonraki her şey bu inançlarımıza göre sınıflandırılır ve kaydedilir. Bebek ve çocukken sevgiyi tam almışsanız, kendinizi sevme ve değerli bulma, görme duygunuz yüksek olacağı için kendinize güveniniz de tam olacaktır. Burada oluşan inanç kalıbı ‘Ben değerliyim, Ben sevilen biriyim, her şeyin en iyisine layığım’. Eğer çocukken derslerinizde ya da herhangi bir başarınızda takdir görmeyip üstüne bir de yetersiz olduğunuz söylenmişse. Bugünkü hayatınızda başarılı olsanız bile hala kendinizi yetersiz hissedip mutlu olamazsınız ve hep bir sonraki başarıya koşarsınız. Burada ki inanç kalıbı ‘Ne kadar yaparsam yapayım yeterli olmayacaktır. Şöyle bir etrafınıza bakın takdir görmek için çabalayan ne kadar çok insan var..

Yine çocukluğunuzda yeterince sevgi şefkat alamayıp en yoğun ilgiyi hasta olduğunuzda almışsanız, Bünyenize zayıf olmasını ve hasta olmasını çünkü ancak bu şekilde sevilen ve değerli olduğunuzu hissedeceğinizi öğreteceksiniz. Burada ki inanç kalıbı ‘Hasta olduğumda sevilirim, değerli olurum’. Yaşamımızın herhangi bir zamanında kendimizi ifade edemeyip bastırdığımız şeyler olmuşsa. Ne kadar çok biriktirip bastırmışsak o kadar şiddetli bir patlama yaşarız. Bu bazen sinir krizi şeklinde olabileceği gibi bastırdığınız konuya göre gelişen blokaj noktanızda patlak verir. Boğazınızda, midenizde, vücudunuzun herhangi bir organında patlak verebileceği gibi Kanseri dahi davet edebilirsiniz..

Düşüncelerimizin ve stresin nelere yol açabileceğini artık hepimiz biliyoruz. Eski düşünürlerden tutun bugünkü uzmanlara, bilim adamlarına kadar herkes söylüyor. Stresin en büyük kaynağı ise zorunlu kaldığımız hallerde kendimizi tam olarak ifade edememek ve kararsız kalmak.. İşte bugün artık bunların farkındalığıyla düşüncelerimizin, inançlarımızın da sorumluluğunu alıp gerekenleri yapmalıyız.

Kader de bir seçimdir.

Kendinizi gerçek anlamda sevmek, değerli bulmak, başarıya ulaşmak, olduğunuz halinizle mutlu olmak ve sağlıklı yaşamak size bağlı. Yeter ki kendinize doğru yol alın ve öz benliğinize, bilinçaltınıza sahip olup onu doğru yönetin.   

Unutma. Sen değerlisin ve teksin.

Bir sonraki sayıda bu yanlış inanç kalıplarını düzeltip, bilinçaltımıza doğru kodları tanıtmanın pratik yolundan bahsedeceğim.

Sevgiyle kalın..



992 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Bilinçaltı Günlük Hayatımızdaki Sessiz Güç - 07/05/2020
Görünürde bilinçli zihnimiz kararlarımızın ve eylemlerimizin yöneticisi gibi görünse de, asıl perde arkasında bilinçaltımız oldukça etkili bir rol oynar.
Ruhsal Özgürlüğün Anahtarı Affetme ve Bırakma Sanatı - 14/04/2020
Hayatımız boyunca başkalarının sözleri, davranışları ya da kendi hatalarımız nedeniyle kırıldığımız anlar yaşarız. Bu deneyimler zamanla birikip kabuklar oluşturarak ruhsal yükler haline gelip hem zihinsel hem de fiziksel sağlığımızı etkileyebilir
Meditasyon ve Farkındalıkla Dinginliğin Gücü - 05/02/2020
Modern dünyada hızla akan zaman ve sürekli artan talepler, bizi giderek daha stresli bir yaşamın içine sürükler. Ancak meditatif uygulamalar ve farkındalık (mindfulness), bu karmaşa içinde bir sığınak sağlar.
Kişisel Gelişimin Hayatımıza Yansımaları - 10/12/2019
Hayatın hızla değişen koşullarında bireysel olarak ayakta kalabilmek, anlamlı bir yaşam sürebilmek ve içsel tatmine ulaşmak için kişisel gelişim, vazgeçilmez bir araçtır.
ZİHİNSEL YORGUNLUK ve TÜKENMİŞLİK SENDROMUNUN ÜSTESİNDEN NASIL GELİNİR? - 07/10/2019
Son zamanlarda kendini sürekli yorgun, isteksiz, hatta tükenmiş mi hissediyorsun? Sanki hiç durmadan düşünüyor ama bir türlü çözüm bulamıyormuşsun gibi mi geliyor? Çabaladıkça tüm çabaların boşuna mı gidiyor?
Düşündüğün ve Hissettiğin Kadar Sağlıklısın - 01/05/2016
Hep deriz iyi düşünelim iyi olsun. Ve kendimizi sürekli olumlu cümle kalıplarıyla telkin etmeye çalışırız. Evet ne düşündüğün çok önemli ve olumlama çalışmaları yapmanda.. Peki ya hissettiklerin? Duyguların? Ya onlar düşündüklerini doğrulamıyorsa
Tüm Kainat Seni Koşulsuz Seviyor - 01/03/2016
Hepimizin çevresinde mutlaka vardır. Huysuz, aksi, geçimsiz insanlar. Bazen işyerinde partneriniz, bazen okulda arkadaşınız, bazende apartmanda sokakta komşunuz. Çocuk, genç, yaşlı kaç yaşında olursa olsun anlaşmak zordur. Bırakın iletişim kurmayı
Bilinçaltını Yeniden Programlamak mümkün mü? - 01/02/2016
Bilinçaltını formatlama, yeniden kodlama.. Son zamanlarda çokca duyduğumuz cümleler. Peki bunları yapmak gerçekten mümkün mü? Bilinçaltıyla çalışan bir terapist olarak rahatlıkla mümkün diyebilirim. Elinizde bir bilgisayar olduğunu ve bu bilgisayarın
Bana Düşüncelerini Söyle, Sana Hayatının Nasıl Olacağını Söyleyeyim - 01/10/2015
Artık herkesin aşina olduğu bir konu bilinçaltı. ama hala birçok konuda eksiğiz ve puzzle'ın parçaları bir türlü yerine oturmuyor. Bilinçaltının anlaşılması zor, kontrol etmek imkansızdır diyoruz. Ve hala yaşamımızdaki sorunların sebebini dışarıda